dilluns, 17 de juny del 2013

La revetlla de Sant Joan


La revetlla de Sant Joan







He trobat aquest còmic de la revetlla de Sant Joan.  Està editat per la Generalitat de Catalunya. Amb aquest còmic podeu passar una estoneta divertida

Cliqueu aquí: Còmic




                               Recepta de la coca de Sant Joa

 La coca de Sant Joan és una tradició catalana que no es pot deixar passar

La podeu fer a casa, això si que són uns deures divertits!!!

Crec que hi haurà pares i mares  que aquest any voldreu provar aquesta coca de Sant Joan casolana, us animeu? 



      Ingredients
  •      250 g - Farina de força
  •      100 g - Sucre100 g
  •       Mantega
  •      2  Ous20 g.
  •     20g. Llevat en pols                            
  •     1/2 - Got de llet
  •      1 - Branca de canyella
  •      1/2 - Pell de llimona ratllada
  •       Pinyons
  •      Fruita confitada variada
                                 

Preparació


1. Desfeu el llevat amb la llet una mica calenta.

2. Afegiu-hi tres cullerades de farina i treballeu-ho fins fer una massa llisa; deixeu-ho reposar fins que dobli el volum.

3. Feu un volcà sobre el marbre amb la farina i poseu en el centre la mantega, els ous, el sucre, la sal, la ratlladura de llimona i l’anís.

4. Treballeu amb la mà o una forquilla els ingredients del mig, afegiu-hi la massa fermentada i continueu treballant-ho amb la farina fins obtenir una massa fina i compacta.

5. Estireu-la sobre una placa de forn untada amb oli o mantega, donant-hi un gruix d1 cm aproximadament i forma ovalada.

6. Pinteu-ho amb ou i col·loqueu-hi al damunt les fruites confitades, tallades a trossos, i deixeu-ho reposar fins que dobli de volum.

7. Repartiu-hi els pinyons per sobre, tireu-hi sucre pel damunt i coeu-ho al forn a 180º uns 20 minuts.

Bon profit!!!





BONA REVETLLA!!!

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada