La revetlla de Sant Joan
He trobat aquest còmic de la revetlla de Sant Joan. Està editat per la Generalitat de Catalunya. Amb aquest còmic podeu passar una estoneta divertida
Cliqueu aquí: Còmic.
Recepta de la coca de Sant Joan
La coca de Sant Joan és una tradició catalana
que no es pot deixar passar
La podeu fer a casa, això si que són uns deures divertits!!!
Crec
que hi haurà pares i mares que aquest any voldreu provar
aquesta coca de Sant Joan casolana, us animeu?
Ingredients
- 250 g - Farina de força
- 100 g - Sucre100 g
- Mantega
- 2 Ous20 g.
- 20g. Llevat en pols
- 1/2 - Got de llet
- 1 - Branca de canyella
- 1/2 - Pell de llimona ratllada
- Pinyons
- Fruita confitada variada
Preparació
1. Desfeu el llevat amb la llet una mica
calenta.
2. Afegiu-hi tres cullerades de farina i
treballeu-ho fins fer una massa llisa; deixeu-ho reposar fins que dobli el
volum.
3. Feu un volcà sobre el marbre amb la farina
i poseu en el centre la mantega, els ous, el sucre, la sal, la ratlladura de
llimona i l’anís.
4. Treballeu amb la mà o una forquilla els
ingredients del mig, afegiu-hi la massa fermentada i continueu treballant-ho
amb la farina fins obtenir una massa fina i compacta.
5. Estireu-la sobre una placa de forn untada
amb oli o mantega, donant-hi un gruix d1 cm aproximadament i forma ovalada.
6. Pinteu-ho amb ou i col·loqueu-hi al damunt
les fruites confitades, tallades a trossos, i deixeu-ho reposar fins que dobli
de volum.
7. Repartiu-hi els pinyons per sobre, tireu-hi
sucre pel damunt i coeu-ho al forn a 180º uns 20 minuts.
Bon profit!!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada